dijous, 12 de novembre del 2009

ESTIUET DE SANT MARTÍ!!

La DEFINICIÓ popular diu lo següent:

Període de bon temps temperat que, segons la dita popular, esdevé cada any cap a la diada de Sant Martí (11 de novembre). Essent freqüents a Catalunya les variacions del temps durant la tardor, qualsevol tongada de bonança i de tebior propera al 11 de novembre es pot prendre com a "estiuet de Sant Martí".

Com quasi sempre, els sabers populars tenen la raó!!! En aquest cas l'estiuet de Sant Martí es produirà durant els propers dies, especialment durant el cap de setmana.

Tornarem a tenir temperatures més altes de lo normal, superarem els 20 graus i Diumenge fins i tot poden pujar un pèl més. D'aquesta manera es complirà fil-per-randa lo del estiuet en ple mes de Novembre.




Jo (com sempre) mantindré l'esperança i confiaré en la següent dita popular:

Per Sant Andreu(30 Novembre), si no teniu capa ja patireu.

Aviam si a partir de Sant Andreu comença a haver-hi moviment....esperem que si!!!

Una abraçada a tots i totes!!!

Jordi Pamplona

3 comentaris:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Es bastant veritat el que dius, jo visc a La Sagrera que és un sub-barri de Barcelona que pertany al districte de Sant Andreu,donç ara són les festes de La Sagrera i mira quin temps tan bó que tenim, però jo sempre dic que és perquè tenim molt a prop Sant Martí de Provençals i veuras que cap a finals de Novembre, o sigui per Sant Andreu ja fara una bona fresqueta, encara que altres anys per les festes de La Sagrera ja fà bona fresqueta, i és perquè aquest any l´estiuet de Sant Martí ha vingut amb quatre o cinq dies de retard !!!!
Una abraçada Jordi !!!!

anne ha dit...

Però que bé que escrius cunyao!!!

Tenim una foto perque la pengis de la vall d'aran xulíssima!!
Hem estat fent raquetes de neu. Només hi ha neu a la cara Nord, perquè allí dalt també fa força calor encara. Els hostelers estan desesperats perquè si no neva pel pont de la puríssima, malament anem.I pels que ens agrada esquiar, doncs també!!

Bona setmaneta!!! MUAS "CUNYAOS"

Joan Bravo ha dit...

Sembla que es confirma el canvi de temps tant esperat per a finals de mes. Espero que es formi una nortada com la que vam tenir fa 20 dies i deixi una altre cop 1 metre a les cotes altes. A veure si podem començar la temporada en condicions.
Diumenge a 2300metres cara nord Val d'Aran a les 13 hores a 7º. Feia pena!