dilluns, 25 d’agost de 2008

Ja sóc aqui!! Un article per recordar!!

Hola a tothom, després d'un llarg temps de vacances ja torno a la carrega!!
El meu primer article de la temporada és un article de record, i és que vull recordar que el 15 d'Agost de l'Any 2007 la meva dona i jo erem a Lima en el moment del gran terratrèmol....
Certament, un any després sembla talment un somni,però hi érem itan que hi érem...de debò que va ser una de les pitjors experiències de la meva vida, sort que només quedaven 2 dies per tornar perquè sinó....em sembla que hauria marxat.
El terratrèmol que vam patir va ser entre 7.1 i 7.6 a l'escala de Richter, la sort que vam tenir, és que érem a Lima capital, perquè tan sols feia dos dies que haviem estat a la zona on es van produir més desgràcies personals (Pisco,Ica, Paracas...).En fi va ser tota una experiència, una experiència que ens ha ajudat a entendre allò que es diu sempre "avui hi som i demà no...." ja és ben veritat ja!!!
Aqui veureu l'escala de Richter:

Magnitud en Escala Richter Efectos del terremoto:
- Menos de 3.5 Generalmente no se siente, pero es registrado.
- 3.5 - 5.4 A menudo se siente, pero sólo causa daños menores.
- 5.5 - 6.0 Ocasiona daños ligeros a edificios.
- 6.1 - 6.9 Puede ocasionar daños severos en áreas muy pobladas.
- 7.0 - 7.9 Terremoto mayor. Causa graves daños .
- 8 o mayor Gran terremoto. Destrucción total a comunidades cercanas.

Després us ofereixo unes imatges curioses del cel de Lima en el moment del terratrèmol,es va fer com de dia gràcies a unes curioses llums (video extret del YOUTUBE, però que jo aquestes llums vaig veure personalment sinó no m'ho creuria.Una abraçada a tots i totes!!!dedicat a la valenta de la Maria Jesús (la meva dona).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ep !!
Ja hi som tots!!
Sobre aquestes llums que dius que vas veure,en un reportatge que van fer a la televisió(canal quatro) van dir que es tractava de gasos ionitzats,iguals com els que formen les aurores boreals. Es veu que l´energia que alliveren aquests terratrèmols, és capaç d´alterar els camps electromagnètics .
Salut !!

Temps Palamós