dilluns, 22 de desembre de 2008

El Calendari de la Ceba!!

Aviam si entre tots ens animem i fem el calendari de la ceba. De petit quan estiuejava a Calldetenes a casa de la meva iaia, hi havia una dona que sempre feia la previsió mirant uns trossos de ceba...Ara uns quants anys després, animo a tothom a provar el calendari de la Ceba...aviam si encerta o no.

El dia 31 de desembre a les 12 de la nit, es posen 12 talls de ceba, un després de l'altre, amb la pela i tot. Cada tall de ceba correspon a un mes de l'any, el primer tall correspon al gener, el segon al febrer, etc. Aquests talls es deixen a serena durant aquesta nit amb una mica de sal damunt de cada tall. L'endemà al matí ja se'n pot fer la lectura: Els talls de ceba que la sal ha quedat desfeta, correspondran als mesos plujosos. Els talls que en què la sal no s'ha desfet, correspondran als mesos secs. Els talls de ceba que la sal s'hagi desfet a mitges serà semi-sec, o humit. Fins i tot es pot predir si nevarà.
Una abraçada i esperarem què passarà el 26 i 27!!! Ho anirem seguint!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Em piquen els ulls miran el bloc amb aquesta ceba!! jejeje

Anònim ha dit...

molt interesant això del calendari de la ceba ja en sabia algu però ara ja en se més

Jordi Pamplona ha dit...

Meteocat3,
És que és una ceba rabiuda eh?jejejeje.
Julia, aviam si ho proves i aviam què ens surt.

Eric ha dit...

Ei Pamplona! Quan de temps, ja veig que el tema del temps et mola, eh?
Molt bo lo de la ceba també.
Apa, bon solstici d'hivern.

IgnasiVic ha dit...

ei, fes la prova i digue'ns-ho

ioio ha dit...

Ei Pujolet,jeje és veritat això de la ceba?? Saps què? és millor que aquesta nit ho provis tu i ja ens diràs els resultats!!!

Jordi Pamplona ha dit...

Ho provaré si si!!!

Jordi

Anònim ha dit...

Hola!!!

A casa de la meva cunyada han fet el calendari de la ceba aquest any ... si voleu comparar els pronòstics van enviar els resultats al temps de TV3 ho podeu consultar des de http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/100143/EL-CALENDARI-DE-LA-CEBA-UNA-PREDICCIO-PEL-2009

A reveuree i a veure si es compleix

Jordi Pamplona ha dit...

Gràcies Montse!!!
Ja ho he mirat!!!Milions de gràcies!!!