dimarts, 3 de febrer del 2009

Canvi climàtic

Estem parlant moltíssim del canvi climàtic i del escalfament que patirà el nostre planeta...però també, hi ha teories que parlen de la glaciació, és dir, que hi haurà una baixada important de les temperatures fins a congelar mig planeta.De moment tenim una mica de cada teoria per continuar pensant:

- Mentre l'Hivern passat va ser suau, sense precipitacions i sense neu a la muntanya, aquest hivern es comporta absolutament al contrari, per tant, de moment costa posicionar-se vers cap teoria, ja que en fa una de freda i una de calenta.

Què en penseu vosaltres?

El que si sembla clar, és que cada vegada tindrem fenomens més extrems (vegeu el tornado de Màlaga)i recordeu el vent que vam patir a Catalunya una setmana i mitja enrere.
Imatges del tornado de Màlaga:


També Londres i Paris van rebre una gran nevada i van patir un caos:



Ja veieu com es comporta el nostre temps actualment.

Penseu que hi haurà calentament global?

O penseu en el refredament?

Penseu que cada vegada hi haurà més fenomens extrems?


Vinga a opinar s'ha dit!!!
Una abraçada des de Vic.
Dedico l'Article a tots els fans de Meteovic.
Jordi

5 comentaris:

Miqui ha dit...

A veure si encara tindrà raó el 'primo' del Rajoy....

meteotossa ha dit...

Està clar que els fenòimens severs estan en augment, que el planeta s'escalfa (a excepció dels 2 darrers anys a Catalunya), però també, s'ha de tenir present, que hi ha més població, mé stecnologia para captar les imatges i, per tant, a vegades sembla que hi han més fenòmens, però realment no és així, si no que ara el que passa a qualsevol lloc ens asseventem ràpidament.
A més, la població té la mania de concentrar-se en zones de risc, sobretot, en zones inundables. Per tant, els dfenòmens afecten m,és a la poblacvió..

Quin rollo acabo d'escriure. jejeje. En fi, que sembla que si, que hi ha més fenòmens severs però caldria tenir registres de molts anys per saber si realment augmenten o fa 100-200 anys també passava...

Unknown ha dit...

Pero el que tambe es cert es que els fenomens freqüents augmentet de intensitat i de de freqüencia, això no és normal i crec que pot passar alguna cosa gorda de debo com anuncia el reportatge "Una veritat incomode" de AL Gore

car@ ha dit...

ay ay ay tú....a mí em fa por de pensar com pot avançar tot plegat....refredament...escalfament...jo no sé...el cas es que quant la gent gran diuen: "jo no ho he vist mai això!" o "feia molts i molts anys que no veia una cosa així" jo em cago...perque penso que, per una part, hi pot haver un fenómen que sigui cíclic
( sempre hi ha algún que altre desastre en un segle), per l'altre penso: això es la fi del món??!! :-(

Bona nit!
PS: a Málaga continúa plovent!!!! :-(

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Jo crec, segons lo que he pogut veura i llegir a lo llarg de tota la meva vida, que el temps son cicles, que es van repetin de cada x anys, és evident que aquests ultims anys la terra s´escalfat, també es va escalfar quan els Vikingos van habita Groenlandia, després van tindre que marxar, lo que vol dir que va tornar a refredarse la Terra i aixi fins ara, cicle darrera cicle, aquesta és la meva modesta opinió de molt anys observant el temps.
Jordi, com és que no escrius al blog dels llampecs, que ja alguna rao, un bon conversador com tú i ara ens deixas tirat, va animos noi !!!!!
ademés ara en afagit un chat, per poguer dir totas les xorrades que volguen i seguir una mica de conversa, tots barreixats, en agrada a tots, en molt xulo, va animos, c....!!!!
Una abraçada
Jaume Deu