dissabte, 24 d’octubre del 2009

CANVI D'HORA!!! Nit del 24 al 25.





En aquest cas, a les 3:00 de la matinada (el vespre del dissabte 24 d’octubre) s’han d’endarrerir els rellotges una hora.

Segons s’explica a la Wikipedia, l’horari d’estiu modern va ser propost per primera vegada per Benjamin Franklin i posteriorment, l’any 1907, per William Willett. Es va emprar per primera vegada l’any 1916, durant la Primera Guerra Mundial, per estalviar carbó. A pesar de les controvèrsies, molts països ho segueixen utilitzant des de llavors.

Afegir temps de llum diürna beneficia al comerç, a la pràctica esportiva i a altres activitats a les que afavoreix la presència de llum després de la jornada laboral, però també pot ocasionar problemes a l’agricultura i a altres ocupacions que depenen del temps d’exposició a la llum del sol.

L’increment vespertí de llum pot ajudar a disminuir els accidents de trànsit, però els seus efectes sobre la salut i la incidència del crim estan menys clars. Es diu que gràcies a l’horari d’estiu s’estalvia energia elèctrica perquè es redueix la necesitat d’il·luminació artificial, però les evidències que donen suport són febles, ja que l’horari d’estiu pot estimular l’aparició de pujades de demanda, la qual cosa incrementa els costos…

Sigui com sigui, recorda: la nit entre el dissabte 24 i el diumenge 25 d’octubre de 2009 a les 3:00 de la matinada s’han d’endarrerir els rellotges una hora.

ARTICLE EXTRET DE LA CULTURA POLLENÇA

Aquest cap de setmana Visitaré la Garrotxa i la seva Zona volcànica. Vull veure un paisatge de tardor a la Fageda d'en Jordà.

Per cert, podria ser que Diumenge a la tarda-vespre hi hagués alguna sorpresa en forma de ruixat a les comarques del nord-est. La resta de cap de setmana bon temps i temperatures, AMUNT!

Jordi

1 comentari:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Jordi, no et mengis el coco, aquesta hora fitxat que la posan la nit de dissabte a diumenge, una hora més, esta clar es per anarse un rato més de juerga, per això hu fan, es que et costa d´entendra-ho.

Una abraçada