divendres, 7 de març del 2008

Defensant els homes i dones del temps.


Tothom es veu capaç de criticar els homes i dones del temps quan fallen algun pronòstic. Avui mateix en una tertúlia de ràdio, criticaven en aquests per la previsió que havien fet del temps d'aquesta darrera setmana.Deien que havien alarmat molt en els seus pronòstics i que a l'hora de la veritat no havia passat gairebé res.

És molt fàcil criticar en els meteoròlegs, però és que un simple moviment de vents et pot tirar un pronòstic per terra, per tant és una ciència que pot portar cap a un encert increïble o cap un error que es comenti arreu.

Per desgràcia la majoria de gent del carrer, només s'adona dels errors que cometen i moltes persones en fan burla, no s'adonen de lo difícil que resulta fer un pronòstic i que es compleixi.

Des d'aquest bloc, dono el meu suport a tots els meteoròlegs i els animo a seguir fent previsions, ja que som molts els que estem pendents d'ells i en compartim una passió: LA METEOROLOGIA.




ÀNIMS A TOTS!!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Per mi el temps de TV3 és el millor i el més complet! Ànims!m

sisco ha dit...

Ja ho vaig dir l'altre dia al blog del 3cat24, jo crec que som molt afortunats de tenir un espai del temps i uns meteoròlegs com els que tenim a TV3, per mi son els millors de llarg.
Només n'hi un altre que m'agrada igual i que per mi ha sigut un referent desde que va començar ja fa molts anys, l'Alfred Rodriguez Picó.
SALUT I ENDEVANT AMB EL BLOG!

SISCO-G85

Jordi Pamplona (Irunya) ha dit...

Sisco,Per mi en PICÓ també és un referent!! és un dels meteoròlegs que m'ha fet disfrutar més.

eljames ha dit...

A mi el que em fa més ràbia es la gent del carrer que només parla de les errades... I la típica frase "aquests no ho encerten mai"... M' agradaria veure'ls ells al seu lloc!. La veritat es que es una de les feines mes envejoses (ja m' agradaria fer-ho a mi...) que hi han,hi ha gent que els tracta com si fossin "tarotistes", quant en veritat l' únic que fan servir es la ciencia per pronosticar qeulcom que pot passar.

Sort del teu bloc, el de meteocat3, el meteobdn, elmeteotossa, el temps del 3cat24 (la mare de tots els blocs...)... I d' altres que ara segur que me n' oblido que contribuim a fer conéixer una ciencia tan apassionant!!!

Salut i Temps al temps!!!

3 ha dit...

Què seria de TV3 sense els homes i les dones del temps?
Encara recordo en Castejon amb les seves expressions innovadores als començaments! calamarsada, tamborinada...quins temps!
Bé, I think that aquest bloc is wonderful! Enhorabona i endevant!
Teresa

Jordi Pamplona (Irunya) ha dit...

Certament el gran Antoni Castejón va significar l'obertura d'un vocabulari meteorològic català. Li dedicaré un article ben aviat, ja que ell ens va ensenyar moltes coses.

Gràcies Antoni!

Anònim ha dit...

els nostres homes del temps són molt dolents no encerten res i a més a més encara satraveixen a pronosticar el temps de 3 -4dies vista..sino encerten ni el del dia seguent per que fan prediccions llargues?
Pere

Jordi Pamplona ha dit...

Pere,
No comparteixo la teva opnió però la respecto, però tu també has de respectar una mica més les opinions de la gent que es dedica a la meteorologia.

sisco ha dit...

Pere, no estic gens d'acord amb tu, crec que son uns profesionals bonissims, i això de que no encerten res és totalment fals, com ho pots dir això? Que no ho veus que et poden demostrar tot lo contrari?
Es normal que no l'encertin sempre, ja situacions complexes, Catalunya és un país meteorologicament molt complicat, en una mateixa situació es poden donar 4 o 5 tipus de temps diferents al mateix moment, depenent de la comarca.
L'orografia, la latitud, un mar que és un niu de sorpreses, son factors que fan de Catalunya una de les zones més difícils per fer previsions meteorològiques, qualsevol petita variació pot fer que la predicció se'n vagi en orris.
En quan a les previsions a llarg termini som nosaltres mateixos els qui les demanem, tot hi ser concients que el marge d'error és més gran. A més els meteoròlegs que normalment ens agraden més son els que més és "mullen" i més s'arrisquen encara que com és normal son els que la poden pifiar més vegades.
SALUT!

SISCO-G85

Jordi Pamplona ha dit...

Sisco si senyor!!!

És un país en que fer previsions meteorològiques és molt díficil!!!