dissabte, 15 de març del 2008

Homenatge a l' Antoni Castejon


Fou el primer meteoròleg a donar informació del temps en català per TV. El 16 de gener de 1984 és fita no només per a TV3 sinó també per la informació meteorològica: s'inicien els telenotícies de TV3 amb una presentació revolucionària, imatges animades del satèl·lit Metosat i presentació dels mapes meteorològics tal com es fa ara .Acostumats als "Nubes y claros con chubascos dispersos" va causar gran impacte algunes paraules avui ben normals: maregasses, calamarsades, clarianes, tamborinades, etc. Ben aviat, amb l'augment d'edicions de telenotícies al vespre i caps de setmana el va acompanyar l'Aldred Rodríguez Picó, amb experiència contrastada a la ràdio.

Va ser quan tenia 7- 8 anys i veia en CASTEJON quan va començar la meva passió per la meteorologia, és per això, que l'havia de recordar en el meu bloc, com a referent que va ser per mi aquest meteoròleg, que per desggràcia ens va deixar tan i tan ràpid.

VA PER TU ANTONI!!!

M'agradaria que els seguidors del bloc, em diguessin si el recorden i també m'interessa la seva opinió.

També estaria bé, que recordessim els altres meteoròlegs que han sortit per TV3 i en fessim una llista, Jo començo i espero que n'aneu afegint.


Antoni Castejon

Alfred Rodriguez Picó...


Si en sabeu més, els poseu en els comentaris, així al final elaborem una llista i de ben segur ens en recordarem d'algun que ara no recordem.


SALUT A TOTS!!!

13 comentaris:

sisco ha dit...

I tan que el recordo, el que passa és que a mi màgradava molt més l'Alfred Rodriguez Picó, al Antoni Castejon li tirava massa el bon temps i la moderació, en canvi al Picó tot el contrari, a més, desde el meu punt de vista, l'Alfred vivia la meteorologia amb molta més passió, i la manera d'explicar-ho més planera i entenedora el va acostar més a la gent.
No obstant, vaig sentir profundament la seva pèrdua.

Si no ho recordo malament a aquests dos meteoròlegs els van seguir ben aviat el Tomàs Molina i el Francesc Mauri, però no estic segur quin dels dos va començar més aviat, crec que va ser el Tomàs.

SALUT! SISCO-G85

Jordi Pamplona ha dit...

Anna Rius?

modest ha dit...

Jo també el recordo,i més d´un cop havia tingut la oportunitat de parlar amb ell en els meus temps de radio (AH, quina epoca), sempre disponible, i tan afable!!! Llástima que "marxés" tan aviat.

Jordi Pamplona ha dit...

Modest hi havies parla? M'encantaria fer ràdio!!! Que bo seria!!!

Anònim ha dit...

A mi no m'agradava gens en Castejon, gens ni mica no encertava mai res de res.
Guillem

el nen de sau ha dit...

Una metereòloga perduda.... l'Anna Rius!!
Felicitats pel blog, no coneixia aquesta teva passió!!!
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Qui pot oblidar a en "Maragassa"? El seu comiat tant sobtat ens va colpejar a tots. Realment va esser el "Puyal" de la meteorología. Llàstima que ens deixés tant aviat. Era una persona entranyable. No t´oblidem Antoni.

JOLOTO

Anònim ha dit...

Eliseu Vilaclara. Ros i bigoti. Prim

xavier ha dit...

Algu sap que s'en va fer de l'Anna Rius un cop va deixar TV3 i la radio?
Us felicito

Anònim ha dit...

Castejón va començar a Tve Catalunya emeten en català.
Tve Catalunya emet en català des de 1964 amb "la ferida lluminosa" que es va emetre a nivell nacional en català subtitulada en castellà i produïda íntegrament als estudis de Tve Catalunya. Molt anterior a TV3 molts professionals ja emetien en català.
Es hora de donar-li el lloc que es mereix als estudis que ara estan a Sant Cugat i pensar que la majoria de professionals d’aquella època de la tv3 van començar a Miramar.
Tens mes informació a:
http://www.rtve.es/television/memories/

Impalable ha dit...

Anna Rius és directora del SMC. TV3 ha destacat sempre per tenir grans meteoròlegs. Un potencial perdut els últims anys és la Mònica López, ara a TVE1!

Anònim ha dit...

What's up, its pleasant piece of writing about media print, we all be familiar with media is a wonderful source of information.

Here is my web-site ... paleo ernährung

Anònim ha dit...

Really when someone doesn't understand afterward its up to other viewers that they will help, so here it occurs.

my web site; algen zum abnehmen