dimecres, 5 de març del 2008

Què en penseu del GFS?


Hola amics i amigues,


Primer de tot us volia donar les gràcies per visitar aquest bloc bàsicament dedicat a la meteorologia, novament moltes gràcies.


Respecte a la pregunta que he formulat, m'agradaria saber la vostra opinió, ja que la meva és un pèl contradictòria a continuació l'exposo:


M'he passat l'hivern entra esperançat i enrabiat. M'explico, al llarg de l'hivern (veient que no ens treiem l'anticicló del damunt) m'he dedicat a consultar el GFS per veure les previsions a curt, mitjà i llarg termini. He passat moments d'esperança, però també (perquè negar-ho) moltes enrabiades, molta impotència i molta mala ll.... .


Al final he arribat a la conclusió, que m'estimo més no mirar-lo i que aniré seguint el SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA com havia fet sempre, ja que he trobat que el GFS canvia molt sovint i amb canvis molt radicals.


Què en penseu vosaltres? Heu tingut les mateixes sensacions que jo?


UNA ABRAÇADA

4 comentaris:

eljames ha dit...

GFS... L' eterna discussió... Mirar-los no mirar-los... Jo aquest hivern he decidit no mirar-los a mes de 5 dies vista, perque al ser models matemàtics amb un punt de partida que varia cada 12 hores (es a dir cada 12 hores varien les condicions inicials) fa que l' error acumulat sigui molt alt... Jo prefereixo models a mes curt termini per exemple l' hirlam el qual crec que es bastant fiable a 48 hores... Per la resta tenim un ventall inescrutable per triar que si ECMWF, que si UKMO que si GEM... El que jo crec que realment importa es jugar a fer-te la teva propia previsió i mirar si l' encertem o no.

De totes formes enhorabona per el teu blog!!! i que puguis reflexar totes les teves inquietuds en aquestes ratlles!

Salut!

Jordi Pamplona (Irunya) ha dit...

Certament ha estat un hivern molt patètic i no ha ni plogut ni nevat!!!

Cris ha dit...

Enhorabona!! És molt interessant aquest bloc que has creat! Et felicito perquè se que tens una gran passió per el temps. D'aquesta manera en aquest espai i podem anar dient la nostre sobre el "kaka" temps que aquest any esta fent. Res d'hivern, aquest estiu ja ens podem preparar!
Una altre cop enhorabona!!!!!!

Salut!!!

Anònim ha dit...

Molt bon bloc, com ja saps jo també tinc un de meteorologia:

meteoespai.wordpress.com

A veure si aquest any és plujós, i l'hivern del 2008-2009 neva bastant!Ànims! I el GFS no és tan dolent, però casi sempre les falla!