dijous, 3 de juliol del 2008

Recomanacions davant dels Llamps (1a Part)

Aqui van algunes recomanacions per quan hi ha llamps:
Si estàs a l'exterior:

Sempre estaràs millor refugiat a l'interior d'un edifici, però si no tens cap pròxim has de seguir els següents consells:
- Desfes-te d'objectes metàl·lics que puguis portar
- Evita els pals de conducció elèctrica, tals com línies elèctriques, estesos elèctrics suspesos, tota estructura metàl·lica, les tanques de filferro, les vies de ferrocarril, les màquines agrícoles, motos, carros de golf, bicicletes, filferros per tendir roba, canonades metàl·liques i, per descomptat, tot objecte de metall que pugui atreure els llamps.
- Allunya't de tota superfície d'aigua com les ribes dels estanys i rius, incloses piscines.
- És una precaució elemental evitar destacar-se sobre el paisatge circumdant o ser el punt més alt com succeeix si estàs de peu enmig d'un descampat, en la cimera d'un turó, pujat a cavall o pescant des d'un bot.


- En el mar, és aconsellable en embarcacions grans, no romandre a la coberta i sortir o allunyar-se d'alta mar.
- També són llocs de fàcil abast pels llamps l'entrada de les coves, la base dels penya-segats, les parets rocoses, els penyals, les cavitats de roquissars i fissures on abunda l'aigua.
- Evita protegir-te sota grans arbres aïllats; els resinosos i les alzines són atrapats amb més freqüència.
- És aconsellable caminar per separat, si formes part d'un grup, ja que així reduireu el risc. Si tens un mocador de seda pósate'l en la cap, ja que segons la saviesa popular la seda allunya els llamps.
- L'espessor d'un bosc sota d'arbres densos pot ser una altra sortida si no trobes res millor.


Continuarà.....

Salut a tots i totes..........