dijous, 10 de juliol de 2008

Recomanacions Llamps (2a Part)

CURIOSITATS

L'impacte és imminent. T'adonaràs perquè notaràs un cert pessigolleig a la pell i se t'eriçaran els cabells.
Això és un senyal inequívoca de que el llamp està a punt de caure.
Agenolla't immediatament, doblant el cos cap a davant amb les mans tocant el terra i els peus junts. Si el llamp caigués a sobre teu, la càrrega elèctrica elegiria el camí més curt a través d'els teus braços, esquivant el tors i evitant així la mort per asfíxia o la parada cardíaca.
Les persones atrapades per un llamp reben una fort batzegada elèctrica i poden patir des de cremades de major a menor consideració fins a l'atur cardio-respiratori, però no queden carregades d'electricitat i se les pot tocar sense perill.
Si la persona en qüestió es troba en estat de mort aparent efectuarem immediatament, i sense dubtar-ho, la respiració boca a boca i el massatge cardíac. Seguidament curarem les cremades.Encara que sembli mentida, el llampec és un productor natural de fertilitzants ja que la seva descàrrega elèctrica produeix ozó, amoníac i òxids de nitrogen que reaccionen amb l'aigua de la pluja per formar fertilitzants solubles.
Pots descobrir a que distància exacta et trobes de la tempesta gràcies a la llum del llampec i l'estrèpit del tro. El llampec els veus en el mateix instant en que es produeix, en canvi el tro l'escoltes moments més tard.
Imagina, per donar un exemple, que després de veure el llampec han passat 10 segons fins a escoltar el tro.


UNA ABRAÇADA A TOTS I TOTES I BON ESTIU!!!

Jordi

1 comentari:

BufÖ Orador ha dit...

Hola...mmm...me fa por que sapigués tantes coses sobre els llamps i els trons....xDDD

Ara en serio..jeje..felicitats pel Blog¡¡¡¡

Salut