dimecres, 30 de setembre del 2009

TSUNAMI CONFIRMAT A SAMOA

Almenys un centenar de persones podrien haver mort com a conseqüència d'un terratrèmol que ha sacsejat les illes Samoa, a l'oceà Pacífic. De moment, s'han recuperat 36 cossos, tant a la Samoa independent com a la part que pertany als Estats Units, però el centre de rescat estima que les víctimes podrien arribar al centenar. El sisme, de 8 graus a l'escala de Richter, s'ha localitzat a 50 quilòmetres de profunditat i a uns 200 quilòmetres de Samoa. El terratrèmol marí ha provocat un tsunami amb onades de més de 3 metres d'altura. L'illa més afectada és la d'Upolu, la segona més gran de l'arxipèlag, però altres illes també han rebut danys.

Després d'això parlaré dels tifons, que estan afectan i de quina manera Les Filipines i quan ha entrat a Vietnam també ha causat danys humans i materials.

1 comentari:

Temps Palamós ha dit...

Hola Meteovic.
Doncs si, un altre tsunami,els efectes del qual,són una mostra de la fragilitat de les illes amb poca alçada,on amb ones de 3 m. ja es poden produir greus danys humans i materials. Algunes d´aquestes illes,també estan en perill greu, per la pujada del nivell del mar degut al canvi climàtic.