dissabte, 29 de març del 2008

La impotència del riu

Aquest cap de setmana ens hem desplaçat a l'Estartit per fer una visita als meus pares. Em comenten que l'aigua del riu TER gairebé no arriba al mar i que sembla que en el riu li falti força per entrar-hi, com hi entrava anys enrere.Així que, agafem la bicicleta amb el meu pare i anem a veure la desembocadura del riu Ter. Quan arribem a lloc.....sorpresa!!!!! en prou feines el riu entra al mar.



La sequera que patim, fa que el riu TER gairebé no tingui força per entrar al mar i mostra un riu: impotent feixuc, amb poca força, incrèdul.....de debò que fa pena de veure un riu com el TER, morir al mar amb aquest aspecte de rierol.



En fi les imatges parlen per si soles i mostra LA IMPOTÈNCIA DEL RIU.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Es veuen molt bé les imatges,però la situació és preocupant i més si no plou d'una punyatera vegada.
Jordi creus que plourà o es veuen canvis a la vista pel mes d'Abril?
Guillem
Figueres

Anònim ha dit...

Aqui Vielha quasi bé no ha fet res.Si aquesta és la pluja que esparàvem per Catalunya malament anem.Aviam si tenim sort i plou com ha de ploure.
Petons des de Vielha Laura.

Anònim ha dit...

Això de la falta d'aigua és preocupant i més quan veus imatges com les que facilites aqui al teu bloc.És una situació extrema i veurem com gestionen aquesta situació els mentiders de representants polítics que tenim.

Anònim ha dit...

Això de la falta d'aigua és preocupant i més quan veus imatges com les que facilites aqui al teu bloc.És una situació extrema i veurem com gestionen aquesta situació els mentiders de representants polítics que tenim.
Guillem

Jordi Pamplona ha dit...

Hola Guillem!!!
Sóc en Jordi, Semblaria que a partir de Dilluns dia 7 d'Abril entrariem en ratxa de plujes....si mires l'enllaç d'aqui al bloc que posa GFS ho pots mirar.De totes maneres les previsions a més de 4 dies vista, baixen de fiabilitat, per tan lo millor és esperar fins Dimecres tarda per poder-ho assegurar més.
Laura, com sempre benvinguda!!!Aqui Vic vam recollir uns 17 Litres per metre quadrat, per tant deu n'hi do, ja que en principi no havia de ploure pas tan.
Una gran abraçada pels amics de la Vall d'Aran!!!!

sisco ha dit...

Totes aquestes pluges i nevades que han caigut els últims dies amb forma de ruixats de distribució i quantitats molt irregulars i que solament han afectat a parts concretes del territori, només son pa per avui i gana per demà.
Es cert que val més això que res, tots hi estem d'acord, però si no venen temporals que afectin de manera general a tot el país de forma continuada i generosa, aquesta sequera no ens la treurem del damunt.
Penseu que el terra es com una esponja, fins que no estarà ben amarada no deixarà anar l'aigua als rius, el que interessa es pluja d'anar fent, de moltes hores de durada i que això es vagi repetint sovint.

SALUT I BONA NIT!!!

Anònim ha dit...

Per aquí Balaguer, el riu Segre de moment baixa bastant bé. Però d'aigua no ens en sobra, que quedi clar. I menys si aquesta aigua la volen malgastar per rentar els cotxes d'alguns borinots de la gran capital.
VISCA LA COCA DE RECAPTE I L'ALL-I-OLI.

Anònim ha dit...

Hola Jordi.Què ens espera per la setmana vinent, ho pots explicar una mica més bé?Adéu noi.
Josep

Anònim ha dit...

Jordi s'acabarà la sequera?dina i Silver no sé què teniu contra els de la capital però saben greu segons quins comentaris ofensius que es poden fer.jo sóc de la capital i no malgasto pas aigua també molts pagesos de les vostres terres malgasten aigua,d'acord?
Jose

Anònim ha dit...

Ei Jose que és broma noi!! Én Jordi ja sap que aquest comentari és una conya que ens portem entre nosaltres!!! Si ja ho sé que a tot arreu hi ha gent que malgasta aigua i no n'està gens conscienciada de la sequera que tenim a tot arreu... és una pena però és la realitat...encara que continuo pensant que si l'aigua s'ha de tranportar d'un lloc cap a un altre sigui per necessitats bàsiques i en benefici de tots!!!

Una abraçada per tots els que col·laboreu en aquest gran blog (també pels de la gran capital, que no tenim res en contra vostra home!!!)

Anònim ha dit...

Aclarit el tema em sento més comode aqui.creia que feieu comenaris contra els de Barcelona (dina i silver)..en cap cas anava dirigit en el responsable del bloc ja que ell mai ha fet cap comentari ofensiu cap a ningú- continuaré conectant-me en aquest bloc.salutacions
Jose

Anònim ha dit...

La que t'hem liat cunyaoooooooooo!!!!!!!!!!!!

JEJEJEJEJE

Jordi Pamplona ha dit...

Jose,
El comentari de dina i Silver és en to de broma, ja que són els meus cunyats que viuen a Balaguer i per tant és una broma que fem...jo sempre els dic que els aniré a agafar l'aigua del Segre, però repeteixo en to de broma.Són persones molt tolerants i respectuoses i no tenen cap necessitat de faltar al respecte.

SISCU, tens tota la raó eh? Però el que jo deia és que el Diumenge no ens pensàvem pas recollir 17 litres i que qualsevol cosa és benvinguda.Et donc la raó pel que fa la neu, aviam si el desglaç ens beneficia fent pujar una mica els cabals dels rius, però no crec que pugin massa.Gràcies SISCU!!!

Jordi

Anònim ha dit...

Jordi ets tot un senyor.Dóna gust tractar amb gent com tu i veure que tens aquesta personalitat.Espero que plogui molt aviat i no veure imatges desastroses com les que poses en el bloc on es veu la sequera que hi ha.
Carles

Anònim ha dit...

He visitat l'estat dels pantans del teu bloc i la veritat és que la questio és preocupant.Si no plou aviat crec que començarant les restriccions d'aigua i això farà que la gent s'adoni realment del problema ja que hi ha molta gent que no ho veu o no s'en adona.
Guillem

Jordi Pamplona ha dit...

Avui penjaré previsió per la setmana vinent....
Gràcies a tots per participar en el bloc!!
Laura i Siscu us nomenaré persones fidels al bloc!!!!

GRÀCIES!!!

No hagués dit mai que entres tanta gent!!!

Miqui ha dit...

Jajaja. Ets un crack! Tindràs més seguidors que el Tomàs Molina!!!

meteotossa ha dit...

Jordi,
bones company!

Aquesta nit t'ho dic com he creat el xat aquest, ok? Que ara haig de marxar i vaig de cul...

Fins després i si! sembla que la setmana que ve plogui més o menys, però plourà...

ATM ha dit...

Ola jordipamplona.
Si que tens seguidors!
Vinga adeu i animeu-vos que la setmana que venen pluges abundants (això espero)

Jordi Pamplona ha dit...

Hola meteo i meteotossa!!!

Meteotossa, ja l'he sabut baixar el chat!!! Estem en contacte.

meteo, jo flipo de quanta gent ha entrat, no ho entenc però m'en alegro moltísim.

M'encanta la meteorologia!!!!!

Jordi