divendres, 11 de desembre del 2009

NEU A LA VISTA!!!

Per Diumenge s'espera la baixada de temperatures i per Dilluns...NEU!!!

Sembla que de mica en mica va agafant força la tendència de que veurem NEU a la zona de la Plana de Vic.

Els últims models indiquen que Diumenge, podria començar-se ennuvolar i cap a la tarda i podria haver-hi algun ruixat esporàdic. La neu baixaria rapidament de cota situant-se en els 500 metres. Atenció a la nit de Diumenge a Dilluns!!!

De cara a Dilluns sembla que el temps es faria més inestable i conjuntament amb l'aire fred en alçada caure la primera nevada de la temporada.

Una efemèride: El 14 de Desembre del 2001 va caure una bona nevada deixant a mig país incomunicat, curiosament (i en cas de caure neu) també ho faria el 14 D.

Mireu què diu l'AEMET:
La combinación de un anticiclón en las Islas Británicas, una depresión en el Mediterráneo occidental y una baja en niveles altos en Europa central, que se irá desplazando hasta la Península Ibérica, dará como consecuencia un cambio significativo en la situación meteorológica, que llevará asociada una entrada de aire muy frío por el nordeste peninsular a partir del día 13, frío que irá intensificándose y extendiéndose al resto de la Península en los días siguientes. La sensación térmica se verá acentuada por el viento moderado del norte. Se producirán heladas generalizadas, que serán moderadas en áreas de la mitad norte y puntos de la Meseta sur.

Se producirán precipitaciones en forma de chubascos moderados, que pueden ser localmente fuertes, en áreas del Levante peninsular y Baleares. Serán de nieve en cotas de 200-400 metros en las regiones del Cantábrico oriental y entre 600-1000 metros en el sureste peninsular y Baleares durante los días 13 y 14.

Es probable que se registren vientos fuertes a muy fuertes de componente norte en el Mediterráneo occidental durante los días 14 y 15, provocando áreas de temporal en la mar.

En cas que es produís una nevada, recordeu les mesures que s'han de prendre.

Una abraçada, precaució (si neva) i disfruteu molt i si tireu fotos envieu-les!!!

Jordi

5 comentaris:

Miqui ha dit...

Iru! Jo la nevada del 14D del 2001 la recordo molt bé. Encara voltava pel Vallès i vaig deixar el cotxe a les Franqueses. El tren va trigar gairebé 3 hores en arribar a Vic! Des de l'estació a Santa Anna teniem que anar pel mig de la carretera per què no es veien les voreres.
Ets un crack! Ja ho predeies abans d'ahir en el meu blog!
Una abraçada.

Unknown ha dit...

Hostia que guai que seria llevar-se dilluns amb 1m de neu i no anar a la uni... tot el dia fent el manta envoltat amb la manta del llit a dins del llit jeje (joc de paraules fàcil).

Per cert ull amb la falta d'ortografia de la ultima linia del cinquè paragraf que has teclejat malament.

nawal ha dit...

speroo k neviiiiiiii

nawal ha dit...

speroo k neviiiiiiii

nawal ha dit...

n et preocupis k si neva jo tirare unes kuantes ftoosssss te les pasare totes i... tesplikare km a ant pr aki st feliu